Blandede medier: En gennemgang af oliemalingsmedier med nogle grundlæggende tips

 

Denne artikel gennemgår nogle af de mere populære oliemalingsmedier, deres formål og nogle tips til, hvordan man bruger dem. Formålet med at tilsætte disse stoffer til dine oliemalinger er at ændre malingens adfærd under påføring og påvirke resultaterne efter malingens tørrer. Adfærd refererer til, hvordan malingen kommer af penslen og glider på overfladen, hvordan den dækker enten overfladen eller efterfølgende lag, og hvordan den føles, når du påfører den.

Mærker af maling virker anderledes, og medier hjælper dig med at kontrollere malingen, som du vil have den til at fungere, mens du bruger den. Nogle malingsmærker — og her refererer jeg kun til maling i kunstnerklasse i stedet for elevkarakterer — er stivere lige ud af røret. Elevkarakterer har mindre pigment og flere fyldstoffer som ekstra olie og fungerer bare ikke godt. Hvis du bruger de malinger, der er stivere ud af røret, men ønsker mere alsidighed i, hvordan de håndterer eller opfører sig, skal du bruge et medium. Andre malinger i kunstnerklasse er, hvad jeg kalder fluffigere og går mere glat lige ud af tuben. Hvis du vil have penselstrøg synlige i dit sidste maleri, fungerer en stivere maling bedre. Tilføjelse af en raffineret linolie i små mængder, indtil det føles rigtigt for dig, vil tilskynde malingen til at udjævne og vise færre strøg. Mindre linolie og flere strøg vil vise sig. Hvis du foretrækker en impasto-teknik (tænk Van Gogh), fortykker Gamblin Alkyd Gel malingen pænt. Husk altid aldrig at lægge et hurtigere tørrende lag over et langsomt tørrende lag maling. Det øverste lag kan tørre for hurtigt og danne en barriere, der får det underliggende lag til at blive forseglet og kan kruse eller krakelere overfladen nede ad vejen.

Glaseringsmedier giver dig mulighed for at påføre tynde lag maling og opbygge farve og lysstyrke ved at lade beskuerens øje blande farverne i stedet for at blande malingen på paletten eller lærredet. Brug af et medium som Liquin fra Winsor & Newton fremskynder tørretiden, mens malingen fortyndes, så lagene kan bygges uden at vente et par dage på, at hvert lag tørrer, før du påfører det næste lag. Der er også tilgængelige glaseringsmedier som Et traditionelt medium brugt i årtier af mange malere er raffineret linolie, et strejf af opløsningsmiddel (typisk mineralsk terpentin) og et strejf af standolie og et strejf af Japan eller kobolttørrer. Disse ingredienser er blandet. i en balance for at opnå dine ønskede resultater, som hurtigere tørretid, mere glans osv. Standolie er blot en tykkere linolie, der kan reducere penselstrøg og øge glansen. Tilføjelse af Damar-lak til din blanding tilføjer også glans og kan fremskynde tørretiden. Damar lak er lavet af træharpiks og alkyd er en form for syntetisk harpiks.

Der er en række medier, og jeg anbefaler, at du prøver flere, indtil du finder, hvad der passer bedst til din malestil. Sammen med ovennævnte er tidselolie, valmuefrøolie og valnøddeolie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *